tiistai 8. maaliskuuta 2016

Nainen, muista hemmotella joskus myös itseäsi


Onko sinulla kokemusta siitä, että kun kosmetologin kasvohoidon päätteeksi nouset ylös ja katsot itseäsi peilistä, näet kirkuvan punaisen, turvonnen naaman? Siitä huolimatta, että kosmetologi on vakuuttanut sinulle, että vaikka tässä vähän otetaan epäpuhtauksia pois ja kuoritaan ihoa, olet ihan treffikunnossa tämän jälkeen?

Ja niin olet maannut luottavaisena siinä pehmeällä pedillä ja vaikka ihoasi on nipistelty niin, että kyyneleet tulevat silmiin, olet ajatellut, että tämä on kauniimman ja puhtaamman ihon arvoista. Lopputuloksena se, että ihosi on kahta kamalammassa kunnossa ainakin seuraavan viikon.
Minulle on aikoinaan käynyt noin lukuisia kertoja, kun nuorempana hoidatin silloin akneen taipuvaista, superpintakuivaa ihoani jos jonkinlaisissa kasvohoidoissa. Jostain syystä koin, että ihoani kohdeltiin aina kovin ottein, vaikka yritin selittää, että se on tosi herkkä. Loppujen lopuksi päätin, että nyt saa hoidot riittää ja aloin itse tutustua aiheeseen ihonhoito.
Ja kuinkas siinä sitten kävikään: löysin loistavat tuotteet, sain ihoni tasapainoon ja päädyin ihan uudelle uralle Mary Kay -kosmetiikan pariin. Vaikka olenkin nyt päätynyt takaisin viestinnän pariin ja tekemään väitöskirjaa, ovat hyvät tuotteet ja ihon suhteellinen tasapaino pysyneet elämässäni.
Koska en ole yleensä loputtoman pitkävihaista sorttia, annoin jokin aika sitten kosmetologin tekemälle kasvohoidolle uuden mahdollisuuden. Ja voi halleluujaa, miten onnellinen olen! Ihoni tuntui entistä paremmalta ja mikä uskomattominta, olin perusteellisen hoidon jälkeen täysin treffikunnossa. Tuijottelin itseäni hämmästyneenä peilistä ja hoin, että miten ihmeessä ihoni voi näyttää tämän jälkeen näin hyvältä.
Kaverini Maija teki minulle kasvohoidon timanttihionnan kera. Hän siisti myös kulmakarvat vahalla ja värjäsi ne,  poisti otsalta miliumin ja leuasta pari epäpuhtautta. Ja tässä täysin filtteröimättömät, aidot kuvat ihostani ennen ja jälkeen:
 


 
Tiedän, 39-vuotias nainen ei ole kauneimmasta päästä maatessaan pyyhe päässä meikittömänä, mutta hyvän asian, kuten ihonhoidon tärkeydestä kertomisen puolesta teen välillä hullujakin asioita.
Juttelimme Maijan kanssa hoidon aikana paljon ihonhoidosta ja olimme yhtä mieltä siitä, että tasapaino on ihonhoidossa kaikkein tärkein. Ja se tulee sitä kautta, että hoitaa ihoaan juuri itselle sopivilla tuotteilla, joita on tosi vaikeaa löytää ilman ammattilaisen apua. Miettikää nyt, mikä määrä purkkia ja purnukkaa markkinoilla on ja isoilla mainosrahoilla ne kaikki saadaan kuulostamaan täydellisiltä. Ja silti lopputulos omalla iholla voi olla katastrofi.
Vaikka kotihoito on se kaikista tärkein asia, sillä se on jokapäiväistä, kosmetologin tekemät kasvohoidot ammattikuorinnalla ja -aineilla toimivat kotihoidon tukena antaen iholle lisäpotkua.
Nyt kun olen päässyt kammostani eroon, aion antautua hemmoteltavaksi ainakin pari kertaa vuodessa. Näin lopputalvesta iho on lämpötilan vaihtelujen ja kuivan sisäilman takia tosi kovilla, joten nyt on oiva aika antaa sille täydellinen, elvyttävä hoito. Muutenkin iholle kannattaa antaa erityistä hoitoa aina vuodenaikojen vaihtuessa ja joskus vaikka kuuriluonteisesti.
Hyvää naistenpäivää, pidä itsestäsi huolta!

Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti