perjantai 9. lokakuuta 2015

Edullisia valaisimia metsästämässä

Sisustuslehdet toimivat ainakin minulla loistavina inspiraationlähteinä. Hyvä puhelinmyyjä onnistui vakuuttamaan minut Unelmien Talo&Koti -lehden laadusta ja olen ollut tarjoustilaukseeni enemmän kuin tyytyväinen. Kaksi lehteä on tippunut postiluukusta ja mitä ne ovat saaneetkaan aikaan! Olen ehdottomasti sitä mieltä, että lehdet eivät ole todellakaan mitään muinaisjäänteitä, vaikka verkosta löytyykin kaikkea ihanaa.

Tuoreimman numeron innoittamana aloin pähkäillä kotini valaistusta. Nythän se on sentään ihan hyvällä tolalla, kun jokaisessa huoneessa on lamppu katossa. Ensimmäisen puolentoista vuoden aikana eteisen kaikki valo tuli ikivanhasta pöytälampusta ja muutamat katossa olevat viritykseni olivat aika arveluttavia.

Kun eräs miespuolinen ystäväni tuli kerran kylään, hän katsoi makuuhuoneen ja keittiön kattokruunuvirityksiä ja ihmetteli, etten ollut saanut niistä kunnon sähköiskua. Tässä 35 vuotta sitten rakennetussa talossa ei ole tietenkään valmiiksi asennettuna käteviä pistokkeita katossa ja olin näprännyt kruunut sokeripalojen kanssa toimiviksi. Siis sillä tavalla toimiviksi, että valoa tuli, jos niihin ei pahemmin koskenut, kuulemma... Se oli niitä kertoja, kun todella kaipasin käsistään kätevää miestä taloon. Onneksi sellainen oli juuri sillä hetkellä paikalla ja hän viritti valaisimet turvallisiksi. Eräs toinen prinssi uljas laittoi puolestaan kesällä eteisen kattoon spottivalon. Se oli vähän helpompaa 190-senttiselle kuin tällaiselle hiukset tupeerattuna 160-senttiselle.

Nyt kun asunnon perusvalaistus on kunnossa, on aika miettiä lukuvaloja ja tunnelmavalaisimia. Visioita kyllä on, mutta valaisimet ovat ihan tuhottoman kalliita. Siksi olen haalinut kaikki kattovalaisimetkin kierrätettynä. Eilen ostin kerrankin jotain uutta, mutta ihanan edullista. Olen ihastellut erilaisia tyylejä, joissa työmaaroikkia on käytetty valaisimina. Tämä Clas Ohlsonilta ostettu versio on muunnelma sellaisesta. Lamppu, ritilä ja johto on ostettu kaikki erikseen ja hintaa tälle tuli yhteensä 35 euroa. Tunnelmaa voi muuttaa vaihtamalla lampuksi vaikka värillisen valonlähteen.


Tämän roikan voi laittaa roikkumaan
kattoon tai  johonkin telineeseen.
 
Illalla valaisin teki mielestäni mahtavan, hämähäkkimäisen kuvion seinään.
Joku ötökkäkammoinen voi olla tietysti eri mieltä seinänkokoisesta varjosta.

Tarvitsen pari kunnollista kohdevaloa minun ja tytön makuuhuoneisiin, sillä olen todennut huoneet näin syksyn tullen (jälleen kerran) liian pimeiksi. Tykkään jalkalampuista, sillä ne eivät vie pöytätasoilta tilaa. Kävelin eilen Hemtexin ohi ja siellä oli tällainen ihanuus.


Adison-valaisinta saa messingin lisäksi myös mustana ja kuparina. (kuva Hemtex)

Messinginvärisellä Adisonilla on hintaa 109,95, josta tosin saa 21.10. asti alennusta 25 prosenttia. Aion silti etsiä edullisempaa versiota.

Tytön huoneeseen sopivan jalkalampun bongasin Talo&Koti-lehden sivuilta.


135,5 senttiä korkea Eglo-valaisin on kuin valonheitin. (kuva Netrauta)

Eglo Vintage valaisin olisi täydellinen huoneeseen, jonka yhden seinän maalasin vähän aikaa sitten hyvin vaalean turkoosiksi. Netrauta myy valaisinta hintaan 86 euroa. Ehkä tämä voisi olla sopiva joululahja.

Jos olet löytänyt jostain edullisia valaisimia, niin olisi mahtavaa, jos vinkkaisit niistä. Uskon, että moni jakaa kanssani harmistuksen niiden kalliista hinnoista.

Valaistumista etsimässä, Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti