maanantai 19. lokakuuta 2015

Pöytä 1800-luvun lankuista ja muita löytöjä


Olen aika mestari bongaamaan kierrätettyjä huonekaluja. Tähän johtopäätökseen tulin, kun aloin huvikseni laskea, kuinka moni kotini huonekaluista on tullut taloon käytettynä. 22 huonekalusta (keittiön kuusi ruokapöydäntuolia on laskettu yhdeksi) vain kuusi olen ostanut uutena. Ja rakastan jokaista käytettyä löytöäni!
 
Huonekalut ovat tulleet pikkuhiljaa elämän varrella. Mielestäni ei voi päättää, että tänään hankin esimerkiksi nojatuolin. Kyllä se oikea nojatuoli tulee vastaan. Olen sietänyt joskus pitkiäkin aikoja hieman autiota kotia, sillä oikeasti hyvien huonekalujen etsintä vie välillä aikaa.
 

 
 

Rakkain huonekaluni on 1800-luvun lattialankuista teettämäni ruokapöytä. Lankut sain hakea erään navetan vintiltä ilmaiseksi ja salolainen puuseppä teki niistä edullisesti juuri sellaisen pöydän kuin halusin. Ruokaryhmästä tuli täydellinen, kun löysin kuusi tukevaa, Italiassa tehtyä puutuolia sen ympärille yhteensä 60 eurolla. Arvaat varmaan, että tuli hiukkasen kiire mennä hakemaan ne kotiin.
 
Pienen perheeni suosikkipaikka on ehdottomasti keittiö, jossa tunnelmaa tuo vanha, salolaisesta valaisinliikkeestä löydetty kattokruunu.




Parhaat löytöni olen tehnyt tori.fi:stä ja Salosta, jossa on lukuisia erilaisia kirpputoreja ja muita vanhojen huonekalujen liikkeitä. Hinnat ja valikoimat ovat ehdottomasti paljon paremmat kuin täällä Helsingissä. Tuorein löytöni on kaksi vanhaa, sinisellä kankaalla verhoiltua Alvar Aallon suunnittelemaa nojatuolia, jotka ostin hintaan 30 euroa kappale. Toisen roska on toisen aarre, ei voi muuta sanoa.
 
 
 


Näin nojatuolien myynti-ilmoituksen, kun se oli ollut netissä 10 minuuttia. Soitin heti ja ilmoitin, että tulen saman tien hakemaan kaksi tuolia. Paikanpäällä kuulin, että heti jälkeeni soittanut olisi ostanut kaikki viisi myynnissä ollutta tuolia. Löytöjen kanssa pitää siis toimia aina nopeasti.

Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti