lauantai 17. lokakuuta 2015

Päiväristeily Suomenlinnaan kaikilla herkuilla


Suunnittelimme syyslomaviikolle pientä Tallinnan reissua tyttöjen (mikä tässä tapauksessa siis tarkoittaa tyttöjä ikävuosien 1-38 välillä) kanssa. Ajatus oli, että kävisimme Tallinnassa syömässä hyvin ja nauttisimme vanhan kaupungin tunnelmasta muutaman tunnin upeassa syyssäässä.

Suunnitelmat piti kuitenkin laittaa uusiksi, sillä muutama muukin halusi Tallinnaan ja laivat olivat täynnä. Meidän onneksi, täytyy sanoa! Vaihdoimme lennossa päiväristeilyn Tallinnaan päiväristeilyksi Suomenlinnaan, ja päivästä tuli aivan mahtava. Kaikki onnistuneen lomareissun elementti oli mukana: hyvä seura, ruoka, palvelu, sää, maisemat ja viihdykkeet.






Nyt viikonlopuksi on luvattu vielä upeaa säätä, joten tässä muutama vinkki eiliseltä, jos päätät mennä Suomenlinnaan pienten lasten kanssa.

Lauttarannassa sijaitseva Viaborgin Deli&Café oli täydellinen lounaspaikka ja puoli kahdentoista aikaan oli tilaa runsaasti. Paikka täyttyi yhtä kohti mentäessä. Söimme erittäin herkulliset ja valtavan kokoiset lohikeittoannokset (9 euroa, lasten annos puoleen hintaan). Pienet nyanssit palvelussa tekevät minuun aina ison vaikutuksen. Tässä tapauksessa ilahduin, kun lapsen keittoannoksessa tillisilppu tuli erillisessä kupissa ja minulle tuotiin leipäannokseksi kaksi isoa, maistuvaa gluteenitonta sämpylää.

Kun mukana on kaksi energistä lasta, kunnollinen leikkipuisto matkan varrella on täydellinen pysähdyspaikka. Vanhan linnoituksen kätköistä löytyvät "luolat" ovat takuuvarma hitti ja seikkailu monen ikäisille lapsille. Lukuisat kysymykset kirvoittavat aikuisenkin kaivelemaan vastauksia pään pölykerrosten alta tai netistä. Hyödyllinen historiankertauskurssi siis samalla.


 
 



Suomenlinna on paitsi upea nähtävyys ja retkikohde, myös yksi Helsingin kaupunginosista. Edestakainen matka ei siis maksa kuin tavallisen joukkoliikennelipun verran. Päihittää mennen tullen siis kovimmatkin risteilytarjoukset.

Ihanaa viikonloppua vaikkapa tässä Unescon maailmanperintökohteessa!

Maria

4 kommenttia:

  1. Teillä ollut kiva viikonloppua ja ilmakin mitä kaunein! Minä palasin juuri Leviltä ja näin revontulia! Mukavaa la - iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, revontulet haluaisin minäkin nähdä. Taivaan upeista valoilmiöistä olen nähnyt kerran tähdenlennon. Ihanaa viikonloppua sinulle Marita!

      Poista
  2. Suomenlinnan retket lasten kanssa tuntuu onnistuvan aina! Rakastan paikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Pienillä asioilla Suomenlinnan retkestä saa tehtyä seikkailun. Me mietittiin, mahtavatko hattivatit soutaa saareen ja mennä luoliin. Ei näkynyt.

      Poista