keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Keväistä vihreää kotiin halvalla ja helpolla


Minulle se iski tänään, nimittäin pakottava tarve saada vihreää kotiin. Näin siitäkin huolimatta, että tämän hetken hittiväriä sinistä tulvii sisustuskaupoissa ja -lehdissä. Rakastan kotini värityksessä valkoista, ruskeaa ja vaaleaa harmaata, mutta varsinkin keväisin haluan saada värimaailmaan vähän eloa. Ja mikä siihen olisikaan parempi väri kuin vihreä, luonnon omin sävy.

Tulppaanikausi on osaltani nyt nähty, samoin narsissi ja helmililja. Siksi lähdin paikalliseen kukkakauppaan hakemaan harsokukkaa, jolla on muuten ihana nimi englanniksi, baby's breath. Harsokukka on minusta kuin ihana, raikas tuulahdus kevättä eikä hintakaan paina. Kaksi reilua oksaa maksoi yhteensä viisi euroa.


Harsokukka sopii kukkakimppujen lisäksi
loistavasti maljakkoon myös sellaisenaan.
 
Oletko sitä mieltä, että kynttilät kuuluvat talveen? Minä olin ennen. Nykyään sisustan niillä kotiani vuoden ympäri. Viimeistään tähän aikaan vuodesta olen kaivanut esille Iittalan Kivi-kynttilälyhdyt limenvärisinä. Minulla on kaksi kappaletta vihreitä, punaisia, punaruskeita ja kirkkaita Kiviä ja vaihtelen niitä vuodenaikojen mukaan vuodesta toiseen. Tällä kertaa otinkin käyttöön kirkkaat, sillä yhdistin ne limenvärisiin koristehelmiin. Ikeasta löytyy muuten Kulört-koristehiekkaa 1,95 euroa monessa värissä. Itse ostin parvekekäyttöön vaaleanharmaata.


Pentikin tarjotin ja koristehelmet sekä raikkaat
kynttilälyhdyt ovat minusta tosi keväinen yhdistelmä

Klassikot kestävät aikaa, mutta jos haluat kaipaat kotiisi hempeän vihreitä kynttilälyhtyjä edullisesti, käy katsastamassa Ellos Homen Annie-kynttiläkupit. Kuvan mukainen kolmen pakkaus on nyt 5,50, joten ostamalla vaikka kaksi settiä saa eri vuodenaikoihin ja mielialoihin sopivia tuikkukuppeja. Ikean omenainen tuoksukynttilä Sinnlig on 1,45. Hemtex myy mielestäni hintaansa nähden laadukkaita Pillar-pöytäkynttilöitä ja niitä löytyy kahdessakin kivan vihreässä sävyssä hintaan 1,95.


kuva Ellos Home
Kuva Ikea

Orkidea on suosittu ja edullinen kukka ja kun sen laittaa lasimaljaan, saa kivasti myös vihreää näkyviin. En ole mikään silkkikukkien ystävä, mutta kun paikallinen herrasmieskukkakauppias tarjosi minulle varastonsa kaksi viimeistä silkkiorkideaa yhteensä 1,95 eurolla, en voinut olla ostamatta. Eipähän tarvitse muistaa sitä vähäisintäkään kastelua, hih!


Silkkikukka, hot or not, en vielä tiedä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti