tiistai 7. huhtikuuta 2015

Toivepostaus: Näin löydät sinua kiinnostavat blogit


Juttelin pääsiäisenä ystäväni kanssa bloggaamisesta ja kiinnostavista blogeista. Kerroin seuraavani päivittäin useita, aika erilaisiakin blogeja. Aamuisin on kiva lukaista jotain energisoivaa, jossa on värikkäitä kuvia ja sporttinen ote. Liikkuessani joukkoliikennevälineissä kurkkaan yleensä läpi suosikkiblogini, joissa on uutta lähes päivittäin. Välillä vilkaisen muutaman muotiblogin ihan sen takia, jos keksisin taas uusia tapoja yhdistellä jo olemassa olevia vaatteitani.

Iltaisin, kun rauhoitun päivän menosta, palaan suosikkiblogeihini uudelleen ja luen nopeasti silmäillyt päivitykset tarkemmin. Päivän päätteeksi omassa sängyssä blogi korvaa joskus kirjan, ja tällöin menen yleensä harmonisiin sisustus- ja lifestyleblogeihin, joiden parissa voin suunnitella hyviä, parempia ja lopulta toteutettavia projekteja omaan kotiini. Siinä oma blogikäyttäytymiseni noin pääpiirteittäin.
Mutta miten olen löytänyt blogit, joiden parissa viihdyn. Suurin osa bloggareista lisää itsensä kahteen paikkaan, Blogilistalle ja Bloglovin’iin. Niissä blogit on luokiteltu bloggarien määrittelemien avainsanojen mukaan, jolloin lukijan on helppo etsiä esimerkiksi itseään kiinnostavia blogeja esimerkiksi aiheista fitness, kauneus, sisustaminen, lifestyle, muoti tai matkustaminen. Bloggari siis liittää blogiinsa valitsemiaan avainsanoja ja ne määrittävät, minkä aihepiirien alta blogi löytyy.

Kiinnostavien blogien etsiminen listojen perusteella saattaa tuntua vaivalloiselta eikä ihme, sillä blogilista.fi-sivustolla oli tätä päivitystä tehtäessä 62 836 blogia. Onneksi on muitakin tapoja löytää kiinnostavaa luettavaa tai katseltavaa. Blogilistalta löytyy mm. Luetuimmat-lista, joka kertoo, mihin blogeihin on siirrytty eniten Blogilistan kautta. Itse en ole löytänyt tältä listalta minua puhuttelevia blogeja, mutta makuja on monia.
Kun loppujen lopuksi löytää blogin, minkä tyylistä tykkää, kannattaa aina tsekata, mitä blogeja bloggari itse seuraa. Moni mainitsee ne blogissaan. Tällä tavalla olen itse löytänyt muun muassa kivoja sporttiblogeja. Tämänkin blogin oikeasta laidasta löytyy pieni kattaus blogeja, jotka inspiroivat minua. Lisäilen listalle uusia sivuja säännöllisesti.

Blogiyhteisöt ja -portaalit, kuten Indiedays, Fitfashion ja Lily.fi, keräävät yhteen paikkaan tiettyjen aihepiirien blogeja. Itse seuraan esimerkiksi Rillan koti –blogia, joka löytyy osoitteesta rillankoti.indiedays.com.
Olen koukussa Instagramiin, ja sen kautta olen löytänyt monia blogeja, joissa olen joko käynyt kerran kylässä tai pistänyt säännölliseen seurantaan. Kun haen inspiraatiota sisustamiseen, teen haun #sisustus. Ihanimmat kuvat klikkaan auki ja aika monen takaa paljastuu bloggari, joka jakaa maistiaisia uusista postauksistaan kuvapalvelussa. Näin teen muuten minäkin.

Näiden vinkkien lisäksi on taatusti monta muutakin tapaa löytää blogeja, joista parhaimmillaan tulee kuin lempiartisteja tai -kappaleita. Parhaimmillaanhan blogit inspiroivat, auttavat arjessa ja juhlassa, helpottavat hädässä ja innostavat ilossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti