maanantai 13. huhtikuuta 2015

Minimalismia käytännössä: kolme kuukautta vain 33 vaatteen, asusteen ja kenkäparin kanssa


Aion käyttää kolmen kuukauden ajan yhteensä vain 33 vaatetta, laukkua, huivia, korua, paria kenkiä ja takkia. Siis kolmen kuukauden ajan vaaterekistäni tulee löytymään arviolta kaksi takkia, yksi käsilaukku, yksi huivi, 25 vaatekappaletta ja sen rekin alta neljät kengät. Ja näiden kanssa aion pärjätä kolme kuukautta.

Kuulostaako hurjalta? Ei hätää, alusvaatteet ja sukat eivät kuulu näiden 33 vaatteen tai asusteen joukkoon. Eivätkä myöskään treenivaatteet, joten ei tarvitse pelätä, että kulkisin salilla tai lenkkipolulla haisuliinina, kun en ehtisi pestä yhtä ja samaa yhdistelmää joka päivä.

Kaiken takana on Project 333 -niminen maailmanlaajuinen ja suosittu haaste, johon törmäsin lukiessani minimalistisesta elämäntyylistä ja less is more -ajattelusta. Ihastuin ajatukseen 33 vaatteesta kolmen kuukauden ajan välittömästi, sillä olen jo pitkään haaveillut siitä, että minulla olisi makuuhuoneessani yksinkertainen vaaterekki, jossa roikkuisi pelkästään kauniita, käytännöllisiä ja toistensa kanssa yhteensopivia vaatteita. Ja kun katsoin muun muassa Instagramissa #Project333 inspiroivia kuvia, sai päätökseni osallistua projektiin lopullisen sinettinsä.

Minua on kutkuttanut ajatus siitä, että voisin unohtaa aina epäjärjestyksessä olevat paita-, hame- ja housupinot ja lopettaa aamuisen pähkäilyn siitä, sopiiko joku paita yhteen joidenkin farkkujen kanssa. Kaiken lisäksi olen jo muutaman vuoden ajan pikkuhiljaa hankkiutunut eroon halvoista ja huonolaatuisista vaatteista ja yrittänyt kerätä kaappeihini vain vaatteita, joista todella pidän. Silti uskon, että minulla on edelleen ainakin neljä kertaa enemmän vaatteita kuin oikeasti käytän. Ihan hullua!


Lempimekkoni ovat itseoikeutetusti
mukana kolmen kuukauden ajan, mutta
muuten vaatekokoelma hakee vielä muotoaan

Aion toteuttaa Project 333:n ennen kaikkea siksi, että haluan tietää, tuottaako konkreettinen vähemmän on enemmän -toiminta minulle hyvää mieltä ja iloa. En yhtään epäile, ettenkö selviäisi haasteesta, sillä kolme kuukautta on loppujen lopuksi lyhyt aika ja kesä on lähes ovella, joten pukeutuminen on kaikin puolin helpompaa kuin talvella. Mutta tässä(kään) hommassa tärkeintä ei ole päämäärä, vaan itse matka. Kuten projektin vuonna 2010 lanseerannut Courtney Carver sanoo: "Tämän projektin tarkoitus ei ole aiheuttaa kärsimystä. Haluan, että Project 333 tuo elämääsi iloa, ei turhautumista." Ja näinhän se pitää olla kaikessa mitä teemme.


Kenkien valitseminen tuottaa eniten päänvaivaa.
Toistaiseksi nämä ovat läpäisseet seulan

Voisin periaatteessa aloittaa projektin jo huomenna, mutta olen hieman empinyt sään kanssa. Entä jos valitsen liian kesäisiä vaatteita ja sitten tärisen koko toukokuun, pahimmassa tapauksessa myöhemminkin? Kun lueskelin aiheesta lisää, ymmärsin, ettei tästä pidä tehdä liian vaikeaa. Sää on tekijä, johon emme voi vaikuttaa ja järkeä pitää aina käyttää. Kerään siis tämän viikon aikana kokoon Suomen kesään sopivan yhdistelmän, josta pidän, ja jos sää yllättää erityisellä koleudellaan tai kuumuudellaan, vaihdan joitain vaatteita toisiin. Aion ehdottomasti ottaa projektin tosissani, mutta maalaisjärkeä käyttäen.

Kerron blogissani heti, kun projektini alkaa ja aina välillä myös siitä, miten se etenee. Tästä blogista ei tule Project 333 -kertomusta, mutta olen varma, että tämä tulee herättämään paljon kiinnostavia ajatuksia. Stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti