torstai 16. huhtikuuta 2015

Uusinta uutta kokeilemassa - Less is more myös treenatessa


Olen ajatellut olevani tosi hyvässä kunnossa. Kunnes tänä aamuna ymmärsin, että se on kovin suhteellinen käsite. Saattaa olla, etten tämän aamuisen session jälkeen pysty kunnolla laskeutumaan pytylle koko loppuviikkoon.

Pääsin Fit-lehden kautta tutustumaan Sats Elixian ja Tough Vikingin yhdessä kehittämään Prformance Tough Viking -tuntiin, jonka tarkoitus on erityisesti valmistaa osallistujia tulevaan extreme-estejuoksukisaan, joka järjestetään Kaisaniemessä 5. syyskuuta. Demotunti kesti puoli tuntia, mutta jo noin kymmenen minuutin kuluttua pakarani huusivat hoosiannaa ja puuskutus kuului taatusti viereiseen joogasaliin. Anteeksi, jos häiritsin jonkun teistä meditatiivista hetkeä! Ehkä osasyy tuntemuksiin johtui eilisiltaisesta pakaratreenistä, johon tämän aamun setti ei ehkä ollut parasta mahdollista palauttavaa liikuntaa. Mutta niin siistiä ja niin koukuttavaa!


Yhtä hymyä ennen kuin todella tiesin, mihin olin lähtenyt mukaan.

Treeni kesti siis puolisen tuntia ja se koostui 10 minuutin alkulämmittelystä, 12 minuutin taito-osuudesta ja 10 minuutin kestävyys/voima-harjoituksesta. Treeni sisälsi muun muassa erilaisia askelkyykkyjä ja kyykkyjä, hyppyjä, leuanvetoja, spurtteja ja köysikiipeilyä. Hyvien ohjaajien avustuksella kokonaisuudesta sai paljon irti, vaikka moni liike vaati lihaksia, joiden olemassaolosta en tainnut edes tietää. Selvää on, että muutaman kerran jälkeen lihakset vastaanottavat uusia ärsykkeitä jo paljon paremmin.


Heikoin lenkkini löytyy ehdottomasti käsistä,
mutta ei se voima ilmaiseksi tule.

Piti ihan varmistaa trainerilta, että oikeastiko
tätä köyttä pitkin olisi tarkoitus kiivetä ylöspäin. :)
Viimeistään näissä spurteissa totesin, että viikinkikuntoni
ei ole vielä ihan kohdillaan. Onneksi tässä on vielä monta kuukautta aikaa!

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että less is more myös treenaamisessa. Kun joskus parikymppisenä kävin paljon jumpissa ja salilla, "treeneihin" saattoi mennä kaksikin tuntia. Näin jälkikäteen ajateltuna se oli enemmän jäsenien heiluttelua kuin mitään, minkä kohdalla voisi puhua lihaskunnon tai kestävyyden parantamisesta.

Onneksi nykyään puhutaan paljon lyhyistä ja tehokkaista treeneistä. Vaikka niitä mainostetaan erityisesti kiireisille ihmisille, minusta niitä ei tarvitse ajatella vain ajankäytön tehostamisen kautta. Itse en juokse elämääni läpi kellon ja kalenterin kanssa, mutta haluan tehdä asioita kaikki lasissa ja keskittyä täysillä juuri siihen, mitä kulloinkin teen. Kun treenataan, treenataan ja kun levätään, todellakin levätään. Motivaatio pysyy ainakin minulla korkeammalla, kun tiedän, että edessä on esimerkiksi neljä kovaa ja mietittyä pakaraliikettä sen sijaan, että tahkoisin salilla puolentoista tunnin kaikki lihakset kerralla -treenin.

Tämän aamun treeni opetti minulle myös omasta kunnostani pari asiaa: tarvitsen lisää käsivoimaa ja räjähtävyyttä. Omia heikkouksia ei välttämättä huomaa, jos tekee pitkään asioita samalla tavalla. Siinäkin yksi syy kokeilla aina välillä jotain ihan uutta.Onnellinen puuskuttaja, kaikkensa antaneena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti