keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Uusien haasteiden edessä

Elämä on siitä jännä juttu, että yksi pieni hetki voi muuttaa isoja juttuja. Minä ja työpaikkani lähdimme maanantaina kulkemaan eri suuntiin. Joskus vain käy niin, että tekijä ja työ eivät kohtaa toisiaan, vaikka molemmat olisivat kuinka hyviä tahansa.

Jostain syystä mieleeni tuli verrata asiaa yhtäkkiseen hullaantumiseen, siihen, että kaksi ihmistä kohtaavat toisensa, heidän välillään kuuluu suuri klik ja homma etenee pikavahtia yhteiseen asuntoon ja yhteisen elämän suunnitteluun. Ja sitten muutaman kuukauden kuluttua voi käydä niin, että kumpikaan ei enää tiedä, mihin on toisessa niin hullaantunut ja kun vaaleanpunaiset lasit ovat tippuneet silmiltä, toinen näyttäytyykin ihan eri valossa. Ehkä tämä ei ole paras mahdollinen vertaus, mutta siinä tämä homma kuitenkin parhaiten kiteytyy.

Eihän näin tietenkään aina käy, ei parisuhteissa eikä työrintamalla. Ja miksi näin joskus käy, ei siihen ole mitään kaikenkattavaa selitystä. Kun sekä ihmiset että työtehtävät muuttuvat ja kehittyvät, ei aina mennä samaan suuntaan. Näin se menee elämässä kaiken kaikkiaan. Ja aina elämä jatkuu. Uskon siihen, että kokemuksista viisastuneena seuraavalla kerralla asiat lutviutuu paremmin.

Päätin heti maanantai-iltana, että herätän tämän blogini kuolleista, sillä tätä on ollut oikeasti ikävä! Saman tien päätin myös sen, että kerron tilanteestani tässä ja nyt, olenhan viestinnän ja journalismin ammattilainen. En usko, että hyvä tyyppi ja hyvä työ kohtaavat niin, että tehtailee hakemuksia itsekseen kaikessa hiljaisuudessa. Uskon siihen, että työ löytää tekijänsä tai tekijä työnsä toiminnan kautta. ”Nothing happens until someone sells something.” Ai että minä rakastan tuota lausetta.

Viimeisten kuukausien aikana, monen muun tehtävän ohella, olen sukeltanut syvälle some-maailmaan, ja pakko myöntää, että olen siihen hyvällä tavalla koukussa. Olen löytänyt monia ihania blogeja, jotka aion listata tänne pikapuoliin. Olen tutkinut erilaisten mielipidevaikuttajien blogien, verkkosivujen sekä Instagram- ja Twitter-tilien käyttämistä ja huomannut, kuinka nerokkaasti monet osaavat brändätä itsensä erilaisten alojen asiantuntijoiksi. Aion oppia heiltä kaiken mahdollisen. Erityisesti tykkään seurata sisustus-, lifestyle-, hyvinvointi-, ruoka- ja fitnessblogeja. Toisaalta minua kiinnostaa löytää mielenkiintoisia blogeja kaikilta elämän aloilta, vaikkapa taloudesta tai autoista. Saa kernaasti vinkata!

Aion kehittää tätä blogia ja kirjoittaa niistä asioista, joista puhuisin innosta tai kiukusta puhkuen parhaille ystävilleni, sillä silloin syntyy aitoa tekstiä, jonka uskon kiinnostavan muitakin. Luontevia aiheita minulle ovat tietenkin kaikki ammattiosaamiseeni liittyvät asiat, mutta koska elämääni kuuluvat vahvasti myös liikunta ja urheilu sekä sisustaminen ja vaatteet, ei niitä voi olla kuljettamatta mukana. Voin heti paljastaa, että olen varsinainen tarjous- ja kierrätetyn tavaran bongaaja.
 
Saa nähdä, mihin tämä kaikki johtaa, takaisin toimitus- vai viestinnän maailmaan. Molemmissa on puolensa ja tärkeintä loppujen lopuksi on se, että työ ja sen tekijä ovat match. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti